F.O.L.L.O.W.E.R.S

Tuesday, January 3, 2012

Memories of 2010/2011


Assalamualaikum,


Walapun dah masuk tahun baru,aku tetap x boleh lupa kenangan aku bersama kawan2 aku dan junior2 aku kt SMK Putrajaya Presint 8(1).gambar kt bawah tu la sekolah aku dulu yg banyak kenangan pahit manis bg aku.



nie la pintu masuk tiap pagi aku untuk menuntut ilmu as upper 6 student.


mula2 aku masuk sekolah nie rasa macam xtahu arah tuju,tapi bila berjumpa dengan cikgu2 sekolah nie,semangat aku jadi lain,mendadak tinggi,haha..bukan apa,ramai cikgu cemerlang kt sekolah ni,cikgu2 dia pula sporting abes r,lagi2 cikgu2 form 6,cikgu lain pon sporting jugak yea..hihihi =)

disini jugak aku kenal ramai kawan baru dari sekolah presint lain dan sekolah dari luar.kawan aku banyak yg dari luar putrajaya,aku pun dari luar,lagi jauh,haha.tapi 2 tahun aku sekolah kt presint 8,full of sweet memories dan kadang2 ade jugak sournye,hihihi.kalau nak tahu sekolah nie sekolah yg mula2 dibuka dan sekolah angkat kepada PM kita..bangga x?mesti r...hahaha.

 sini la tempat ktorg assembly tiap isnin,tapi yg specialnya form 6 kt sekolah nie,duduk atas kerusi macam cikgu,bangga x?xde la bangga sangat,hahaha

 nie tangga nak ke pejabat,kt sini just pentadbir dan tetamu je boleh guna tangga nie tapi x tahu apa sebabnya,hihihi x sempat nk investigate.
"STUDENT NOT ALLOWED"


ni pandangan dari dewan perdana,dewan sekolah presint 8 ni laa,cantik x?bangga x?cantik dan bangga sangat2.kt pavilion tu la tempat di mana kalau hari sukan ke,aktiviti ape yg berkaitan dengan padang,kt situ la ktorg buat.

Sebagai senior kt sekolah nie,semua junior2 ktorg hormat r sebab ktorg abg2 diorang kn.di sini la aku mula study gilerr2 nak hadapi STPM utk tebus SPM yg x seberapa dulu,hihihi.suka duka kami bersama masih segar dlm ingatan aku.kt sekolah nie juga aku dapat gelaran 'atok' daripada junior2 aku iaitu ika dan syirah tapi xpe aku suka,aku ada suka sorang budak nie tapi anak cikgu yg ngajor aku pulak,malu laa kalau mak dia tahuu..hahaha.

panjangnye cite aku,mesti korang dh penat baca kan..okey2,sikit lagi,aku xkan lupa kawan2,cikgu form 6 n kawan yg penah kenal aku.terima kasih kpd cikgu2 yg telah banyak beri aku pengajaran,yg aku ingat,cikgu2 x penat pukul aku dan kawan2,kalau ada pon,cubit2 camtu jew sebab x siap kerja sekolah,hahaha.sekali lagi,aku x akan lupa korang semua dan cucu2ku ika,syirah n hanis(dia nie la),hahaha.dah penat eh bace entri nie..okey2. :) LOVE U ALL SO MUCH

p/s: sorry! peace no war



  

10 comments:

myra azraff said...

wah...den pon memang bercite2 nak masuk form 6 pas ni..
bukan dah xde pilihan,memang tu pilihan yg satu..haha.

mira maisara said...

amboi..lawa sekolah.. : D

PopkoRn said...

lebih baik jika kamu tak gunakan word verification untuk memudahkan org komen entry kamu.
cuma bg pendapat lah

Mohamad Nurhakimi Rashid said...

mira:thank..hehe
PK:okey2..nnt tukar setting

ADILA MOHKTAR II said...

Ooo suka hanis eaaaaaa? ea ea ea? kimi suka hanisssssss. #tetiba. hehe ^^V

PopkoRn said...

nice..
kan lebih sng utk komen next entry maybe..

LoveMimu said...

jejalan sini . mun ade entry baru . jemput laa baca and singgah blog mun . :)

saya da follow awk . :)

insyirahismail said...
This comment has been removed by the author.
pelangi sepi said...

jalan2 dan support

insyirahismail said...

yeay!! nme syira ade kt entry ni!! hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...